Lieve jij

allerliefste jij,

Herken je het gevoel dat je sterk probeert te blijven in momenten dat het je echt niet gaat. Het overkomt ons allen weleens dat we geconfronteerd worden met ziekte, een overlijden, financiële problemen of onrecht in het algemeen. Hoewel we niet echt concreet weten wat er achter elke bocht des levens komt, lijkt het vaak toch onoverkomelijk wanneer er plots een uitval is van het ene of het andere. Vaak kosten de dingen verwerkingstijd.

Ik weet nog heel goed toen mijn man en ik uit elkaar gingen, dat ik door het bos de bomen niet meer zag staan. Het deed pijn, ik was verdrietig en zag de combinatie met het verder uitbouwen van een zaak al helemaal niet meer zitten. Puntje bij paaltje, bij het openen van de brievenbus werd ik al helemaal niet echt gelukkig. Van zodra we echt in tekorten kijken op alle vlak, zie je geen oplossing meer. Ooh, en weet je, ik checkte uit. Het leven stond on hold en de kinderen hadden niet echt een topmoeder. Mensen coachen en begeleiden? Nee, dank u! Desondanks, veerde ik snel terug onder het motto: het mag een kilootje meer zijn ter compensatie van mijn lijden.

Ja, ik checkte uit. Uitgecheckt van het betalen van rekeningen, maar ook uitchecken bij wat er leefde bij de kinderen. En misschien was ik ook niet altijd ECHT VOLUIT aanwezig bij klanten. Resetten en een stapje terug nemen doen daarom vaak wonderen. Even een virtuele helikopter boeken. Uitzoomen wat de mogelijkheden zijn. Eventueel alle zaken waarin je vastloopt, kun je in kaart brengen. Om dan van daaruit je prioriteiten te stellen? Hierdoor kan je wel of geen to -do aan ophangen. Kortom: je bent bezig om de dingen om te zetten in actie.

Aan de andere kant van de medaille is het helemaal geen probleem om even uitgecheckt te zijn. Gebruik die tijd wel en kader dit ook aan je vrienden, omgeving en familie. Het is goed om andere dingen te doen die ervoor zorgen dat je terug aanwezig kan zijn bij wat belangrijk is. Het is niet verkeerd om aan zelfzorg te doen. Laad je batterijen op en bespreek in een latere fase met je vrienden, familie en/of omgeving wat maakte dat je er even niet volledig bij kon zijn. Het hoeft niet hoor, maar het is wel wenselijk naar hen toe, denk ik dan.

Zo, hopelijk had je hier iets aan.

Liefdevolle groeten

Ellen