Vandaag wil ik jullie meenemen in woordkeuze. Wist je dat wat je vertelt een wereld van verschil is? Bijvoorbeeld: wanneer je zegt: “ik BEN moe”, verbind je moe zijn met je eigen identiteit. Het is druk, dus je bent moe. Je hebt van alles te doen en je bent moe. Je gaat zitten en plots ben je moe. Mensen die last hebben van surmenage of burn- out herkennen dit en daarom schrijf ik dit blog. Wat als je nu zou zeggen: “Ik VOEL me moe.

“Ik VOEL me moe”, creĆ«ert openheid in het gevoel. Probeer het verschil zelf maar eens uit. Bij een “ik VOEL me moe”- uitspraak ontstaat er ruimte. Het is een woordkeuze waarin je je niet verbindt met een vaststaand feit. Bekijk de afbeelding gerust voor meer duidelijkheid zou ik zeggen.

Op deze afbeelding leg ik het verschil uit en wat beide woordkeuzes met je kunnen doen. Aarzel niet om dit uit te testen.

aub, graag geschreven,

Ellen