Ellen Somers

Auteur en Inspirational Speaker

Klaar om van jou een echte geluksv(l)inder te maken

Hallo, ik ben Ellen, inspirator en motivator in het vak gelukskunde.  Als auteur van inspirerende boeken deel ik graag mijn kennis met jou. Het is mijn missie om jou naar een liefdevoller leven te begeleiden. 

 

Mijn verhaal

Zeven jaar geleden startte ik als coach, trainer en spreker met een eigen praktijk te Brasschaat. Deze ommekeer ontstond nadat ik vijf jaar in het onderwijs had gewerkt. Met de sfeer, de negativiteit en het gevoel van eigenbelang dat daar heerste kon ik geen vrede meer nemen. Als kers op de taart werd ik door mijn rechtstreekse werkgever gepest. Letterlijk weggepest. Omdat dit hoofdstuk een deel van mijn leven wegnam besloot ik om een boek te schrijven. “Pestitude”, een positief en preventieve handleiding bij pestgedrag werd geboren. 

Uiteraard ben je meer dan alleen een hoofdstuk in elkaars leven. Echter kies jezelf hoe je ermee omgaat. Van de afwijzingen en teleurstellingen maakte ik appelmoes. Door de appel de appel te laten zijn en de peer de peer kreeg ik meer ruimte, rust en plezier in het leven.  Niet iedereen is er klaar om van soortgelijk pestgedrag iets te leren. Dat hoeft ook niet. Je bent al oké onder alle omstandigheden. Gelukkig zijn kan je leren. “Voorbij de dualiteit van het leven kijken” is alleszins een aanrader.  

In mijn branche zijn er voldoende boeken, cursussen en begeleiders te vinden die werken met stappenplannen en methodes. Zelf was ik daar ook eentje van. Tot ik in aanraking kwam met 3 eenvoudige principes. Deze veranderden mijn eigen leven compleet. Het herontdekken van wie ik werkelijk ben werd dankzij deze nieuwe zienswijze gewoon gemakkelijker. De 3 principes zijn een beschrijving en geen voorschrift van hoe je iets moet gaan doen. Met “De gelukscocktail” bied ik mensen verschillende trajecten (on – en offline) aan de werkelijke essentie van het leven terug te vinden en daar ook naar te leven. 

De inzichten die dan naar boven komen zijn als stromend water. In een vloeiende beweging, van binnen naar buiten,  ligt het ware innerlijk geluk op je te wachten. 

“Voorbij de tegenstrijdigheden van het leven liggen diepere inzichten verborgen in de parel van de zee”.

Ik kijk er heel erg naar uit om samen met jou te keuvelen bij een gezellige tas koffie of thee. 

Tot binnenkort, 

Hartelijk welkom, 


Ellen Somers

 

Mijn waarden en overtuigingen

Wederzijds Respect

Empatisch met een luisterend oor

Alles is haalbaar voor iedereen

Mijn uitnodiging voor de eerstvolgende trainingsdag

 

 WORKSHOPDAG voor COACHES, TRAINERS, INSPIRATORS, LEERKRACHTEN … Kortom mensen die mensen begeleiden…. 

Wil jij in 1 dag je persoonlijke geluksrekening een boost geven? Geloof je dat je leven eenvoudiger en gemakkelijker kan en mag? Via 3 eenvoudige principes begeleid ik je naar meer IN – zicht.

Wees welkom!

 De eerstvolgende live trainingsdag bij Ellen is op zaterdag 13 mei 2019.

 

 

Publicaties

Boeken

  • Pestitude
  • De Gelukscocktail
  • De Sint is het Beu

Uitbreiding op de boeken

  • De Gelukscocktail
  • De andere kaarten….
  • De kaarten die je wilt maken voor je Sint boek

Wees niet gewoon een vlinder, wordt een echte geluksvinder