Gisteren had ik een leuke inspirerende babbel met een coachee van me over verandering van werk. Mevrouw werkt al een tijdje voor een organisatie en is haar job een beetje beu. Na X-aantal maanden wenst ze opnieuw te solliciteren. Om die reden kwam ze bij me aankloppen. Via 1 kennismakingsgesprek en 1 sessie bracht ik deze dame nieuwe inzichten bij. Deze wil ik graag met jou, lieve lezer delen.

Vaak zitten mensen vast met het maken van een keuze. Elk individu heeft een persoonlijk verhaal, maar deze mevrouw zit in de verkoop en wil minder uren doen. Ook in de verkoop. Net dezelfde sector. Wat kan en mag uiteraard. Het kleine probleem is, dat deze dame het eigenlijk niet meer ziet zitten om weekendwerk te doen. Vermoedelijk is het moeilijk om een nieuwe baan te vinden in de verkoop zonder weekendwerk. De winkels zouden dan moeten sluiten voor de meeste verkopers als ze hier allemaal een punt van maken, denk ik dan. Doe bij dit hoofdberoep nog een bijberoep, een man en een kind en je krijgt het al snel “druk’ in het leven.

Ik maakte deze mevrouw er attent op dat als ze niet graag in de weekends werkt, dat het misschien niet zo slim zou zijn om opnieuw binnen dezelfde sector te solliciteren. Dan hangt ze opnieuw vast aan hetzelfde patroon en kan ze niet bij haar kindje zijn. Zo had ze zelf nog niet gedacht, dus het zette haar aan het denken.

Als je dan toch beslist om te solliciteren? Waarom zou je dan niet voor iets kiezen wat je ECHT graag doet? Uiteindelijk vergaat ons hetzelfde verhaal als we vasthangen in een bijberoep en niet durven springen in de richting van een hoofdberoep.

Wat houd jou tegen als het gaat over “springen” richting passie of brandend verlangen? Kijk je verder dan je neus lang is in de richting van de mogelijkheden of cirkel je rond in je “vastzitten?”

Hulp nodig?

www.ellensomers.be/contact