Niet iedereen heeft het geduld om dezelfde verhaallijn 100 x te horen.

Zoveel mensen leven en vertellen anderen bij vanuit hun verleden. Ik geloof oprecht dat hoe meer je je verleden blijft delen, dat je blijft stilstaan. Mensen met een gebroken en gekwetst hart, is pijnlijk om te zien. Om gehoord te worden, hebben ze het nodig om te ventileren. Niet iedereen heeft het geduld om dezelfde verhaallijn 100 x te horen.

Wanneer relaties gebroken zijn, is het niet de bedoeling dat je als gebroken partij de buitenstaander gaat overtuigen van je gelijk. Hij/zij heeft een beslissing gemaakt dat voor hem of haar ook moeilijk kan zijn geweest om deze beslissing überhaupt te maken. Laat staan dat je na 20 jaar nog steeds spreekt als gebroken partner, want dan heb je een les te leren in vergeven. Of misschien kan deze les je ook wel op weg zetten. “Het verleden beïnvloedt je slechts zolang je dit zelf toe staat”. Wist je dat dit tevens een spreuk uit mijn E-book: “de gelukscocktail” is? Kijk gerust eens verder via deze link: https://jo.my/e-glkscktl

Kinderen opzetten, wraak nemen en een mentale oorlog starten is not done. In relaties (zie foto) worden er meer onuitgesproken woorden achtergelaten. Die kwetsuren wil je boven de waterlijn krijgen in bemiddeling. Dingen horen die gezegd moeten worden. Woorden uitspreken die nog gezegd moeten worden.

bron: Internet – tekenaar onbekend, maar o zo mooi!


Van zodra je als buitenwereld opvangt dat men onbewust van je vraagt om mee te oordelen en je regels gaat opleggen in het maken van een keuze, ben je niet goed bezig.
Diegene die je verlaat, kiest niet tegen jou, maar kiest voor zichzelf. Hij/zij kiest voor een ander leven.


Diegene die je verlaat, verlaat jou en niet de kinderen. Hoe pijnlijk dit ook voor jou mag klinken. Wat ik oprecht begrijp, want ik heb het namelijk destijds zelf meegemaakt. Tenzij iemand bewust zonder kinderen met de noorderzon verdwijnt en geen moeite meer doet om contact te onderhouden. Dan is het een ander verhaal.

Wist je dat alvorens mensen besluiten om uit elkaar te gaan, het handig is om eens te kijken wat bemiddeling voor je kan betekenen? Via een bemiddelingsgesprek kun je gemakkelijker helend te werk gaan.
Bemiddeling is daar om de gemeenschappelijke belangen op een rustige manier te kaderen, te bevragen en te genieten van het herstelproces dat je jezelf cadeau geeft om tot rust te kunnen komen. Wat ben ik blij dat ik mensen als familiaal hierin kan faciliteren.


Hulp nodig? Alle wegen leiden naar deze link:
https://ellensomers.be/contact/