In een groep van 3450 leden over destructieve relaties schreef ik twee jaar geleden een post. Ja, ik had de stille hoop om mensen te helpen connecteren met hun potentie en dagdagelijkse missie. 
Lees je even mee?

Hey, beste groep van gelijkgestemden!
Graag wil het volgende even kwijt:


Wat is dit toch een fantastische groep boordevol empathie. Laat dat nu net ons gezamenlijk gevoel zijn dat de ander niet heeft. Vanuit onze zienswijze dan toch.
Ik heb zelf lang gelooft dat mijn aandeel heel groot was en de schuld bij mij lag. Alles van mezelf werd in vraag gesteld. Ik werd er behoorlijk onzeker van. En ook in deze groep, geloof ik oprecht dat we hier allen wat intrappen. Iemand graag zien, heeft duidelijk ook zijn gebreken.

Ik ben na mijn scheiding zelf verliefd geworden op een man met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. En hoe meer ik hem labelde, hoe erger de gevolgen van stress, ziek worden, etc. op mijn pad kwamen.
Wat ik leerde is dat je, ook al helpen we elkaar af en toe in deze groep, dat als de tijd niet rijp is om bepaalde dingen te horen of te ondernemen, je soms veel te lang blijft vasthouden aan een liefde die eigenlijk nooit een liefde was. Dat je je vasthoudt aan een vriendschap die misschien nooit een vriendschap was.


Mensen geloven je niet altijd omdat zij die persoon kennen als een charmante man of vrouw. Vanuit mijn job heb ik zoveel boeken over narcisme en destructieve relaties gelezen, omdat ik graag alert wilde zijn voor mezelf en mijn kinderen dit sneller te ontdekken, sneller weg te lopen en me te focussen op mijn eigen kracht.
Ik lees hier zoveel herkenbaarheid in verhalen, dat ik wil zeggen tegen ieder van jullie:


Wij zijn wel goed genoeg! Ook al laat men ons soms blijken dat we niets waard zijn? Diep van binnen is er een kracht die weet dat dat niet waar is.


Verzorg jullie

xoxo
Liefs Ellen