lieve jij,

Je kunt als ondernemer een super goed idee hebben. Maar als je je product of werk niet in de etalage zet, dan zal er ook geen verkoop uitkomen.

Het doet me denken aan het volgende verhaal omtrent een samenwerking:

Ellen en samenwerken. Het is niet direct de beste combinatie. Misschien zal je nu denken: “allé, wat zeg jij nu?” Echter nee, samenwerken, het is een kwetsbaar punt van mij. Zoals ook eind 2020.

Een vriendin van mij en ik zaten gezellig aan de thee, toen ik mijn concept “kras je gelukkig” aan haar voorstelde. Miss B en ik wilden graag samenwerken en zochten naar de rode draad in ons leven.

Twee kinderen, gepassioneerd door persoonlijke ontwikkeling en zin om gewoon iets samen te doen, besloten we om het krasboek, editie 1 uit te geven. Together, zo leuk!

Maar dan kwamen we tijdens de voorbereiding en de voorverkoop elkaar wel tegen. De ene, het maakt niet uit wie, betaalde alle kosten en drukwerk, deelde het idee op alle sociale media, terwijl het concept voor de andere niet leek te bestaan.

Naarmate de deadline volgde om de boeken aan de klanten te bezorgen, kregen we last van een volgend issue. Alsook stond de vriendschap op de helling.

Hoe ieder van ons met stress en met deadlines omgaat is heel persoonlijk. Doe daar nog een portie “we spreken naast elkaar” bij en diezelfde vriendschap kreeg een diepvriesmentaliteit.

Weken later zag ik dat miss B me uit haar instastories had gekieperd. Zonder meer.

15 jaar vriendschap de vuilbak in door een samenwerking die geen samenwerking was. Herken je dit als mens of als ondernemer?

Eenmaal je zoiets meemaakt zonder een fundament of goede afspraken te maken, kun je vroeg of laat te maken krijgen met miscommunicatie, gedoe en houd je aan soortgelijk concept niet zo de beste gevoelens over.

Eventjes terug over naar het concept op zich, lieve jij. Het weerhield mij niet om een nieuwe editie te maken. Op mijn eentje, op zijn Ellen’s. Terug naar de basics met een eigen verantwoordelijk.

Ik begon in april, om tijdig klaar te zijn. 156 spreuken verzameld in een gezellig jaarboek. Met als doel mensen te verbinden via spreuken. 3 spreuken per week wegkrassen, het hele jaar lang!

Of hoe gelukkig ik me voelde om me terug te smijten mensen geluk bij te brengen.

Een houvast mee te geven aan volgers en potentiële klanten.

Zo zie je maar. Het is niet omdat 1 samenwerking niet lukt, dat je je eigen idee moet wegvegen als een mislukt project.

Ga door daar waar anderen stoppen. Laat je niet tegenhouden bij een tegenslag. Het betekent niet het einde van je onderneming of levenswerk.

Zorg er ook voor dat mensen je niet gaan zien als een steun als de brandweer aan de deur komt bellen om een kaart voor het bal te kopen. 😉 Je bent veel meer waard,

Heb je interesse gekregen om het gelukskrasboek te kopen? Dat kan nog steeds. Stuur me gerust een berichtje voor meer info via www.ellensomers.be/contact