Lili volgde de massa al jarenlang. In één bepaalde richting. (de A – richting)

Zo kijken wel meer mensen. We nemen een richting aan in het leven dewelke ons is aangeleerd. 

Hoe meer mensen besmet worden door de media, de politiek, het onderwijs, onze (groot)ouders, onthaalouders, …. etc.  worden we een product van de maatschappij. Dat bedoel ik met massa.  We vragen raad aan diezelfde mensen wanneer we ons niet goed voelen. We nemen concepten over, omdat ze zo worden geadviseerd. De waarheid van een ander wordt die van ons.  

Niet wetende dat we ruzie krijgen met de tijd of gejaagd door het leven gaan missen we door drukte ons toegangsticket naar klaarheid, helderheid en oplossingen. Onze toerenteller kan mogelijk weleens in overdrive terecht komen. 

Zo was het ook bij Lili. Ze had er genoeg van. Het werd Lili aangeraden om eens een kijk te komen in mijn praktijk. Ze leerde via een kennismaking een nieuwe methodeloze methode kennen. Er werden geen stappenplannen, methoden, doelen stellen en bereiken en zonder veel geld uit te geven… etc.  aanbevolen. Ik maakte gewoon een praatje en sprak niet mee in haar persoonlijk Lili – verhaal. 

Doordat ze veel te doen had in haar job en te weinig tijd kreeg om alles nauwkeurig te kunnen uitvoeren bleken “focus” en “prioriteit” een issue te zijn. Wanneer we het onszelf moeilijk lijken te maken en we vallen over onze omstandigheden steken we meestal de schuld op de buitenwereld. Met buitenwereld bedoel ik: Het ligt aan de natuur van onze collega of onze werkgever, de politiek, de media… etc. vergeten we dat het feitelijk onze eigen gedachten zijn die ons al die tijd in de A- richting lieten meelopen. We denken van buiten naar binnen in een klassieke A-richting.

Dankzij het gebruik van de 3-principecoaching kreeg Lili meer inzicht dat er ook een B – richting bestaat. Een zienswijze die van binnen naar buiten functioneert. Niet meer of minder dan een beschrijving, geen voorschrift, dat ervoor kan zorgen dat je je leert afstemmen op onze natuurlijke staat van wie we werkelijk zijn. De stroom van welzijn en gezondheid, voorbij de mist van onze gedachten en denkpatroon. Ben jij klaar voor deze paradigmaverschuiving? 

Xoxo

Ellen