De enige echte reden waarom mensen niet (meer) met elkaar overeenkomen is omdat de opeenstapeling van hun persoonlijk denken over elkaar een breekpunt bereiken.

In het begin wanneer je iemand leert kennen verloopt alles zoals koek en ei. Mensen stellen zich onbewust open of teren op het idee dat persoon XYZ “ZO IS”.

Op de plek van ” zo is” mag je gerust woorden schrijven zoals: leuk, grappig, liefdevol, interessant, mooi, vol verbinding, … etc.

Van zodra er een gedachtenkink in de kabel komt, en deze wordt vastgehouden als waarheid, creĆ«ert men onbewust een kleine kloof tussen elkaar. Ik spreek nu over 2 mensen  bij elkaar. Zoals met een partnerrelatie bijvoorbeeld. Wat 1 van de 2 automatisch gaat doen is dit “issue” bespreekbaar maken. Het dient uitgesproken te worden zodat soortgelijk issue niet meer kan plaatsvinden in de toekomst.

Hoewel ik oprecht geloof dat we elkaar het idee kunnen geven elkaar pijn, verdrietig, … te doen zie ik ook dat er een deel mensen bestaat die ervoor kiezen om helemaal niet te reageren inzake de kijkwijze “probleem”.

Waarom zouden we dat ook moeten doen? Is alles niet gewoon een momentopname van voorbijgaande aard? Zo kijk je er natuurlijk niet naar als het voor aanvoelt als een belangrijk iets. En al helemaal niet als je op zoek bent naar een oplossing.

Social media is de gemakkelijkste kweekvijver om dingen te vergroten of zichtbaarheid te geven. Het kanaal om mensen op te hemelen en/of af te breken in dezelfde moment. En wanneer gebeurt dit? Als je tevreden bent over iemand zal je sneller reageren of de voorkeur mee kracht doen bij zitten.

Als je het niet eens bent met de afzender kan het mogelijk zijn dat je in no time een hoop bontgenoten vindt die jouw reactie evenveel kracht bij kunnen zetten in de andere richting.

You see?

Aan jou om uit te maken hoe jij gaat antwoorden.

Mijn suggestie?

Als je wilt  antwoorden op iets of iemand doe het vanuit het liefde en met een goede intentie. Als je zelf boos bent of gefrustreerd? Blijf dan even weg. Van sociale media tot dat ene gesprek. Waarom? Je zou misschien te snel en kort door de bocht reageren.

En vergeten we dan allemaal in soortelijke momenten niet te luisteren naar iets of iemand zoals het bedoeld wordt?

Xoxo