Eerst en vooral wil ik Christelle bedanken voor deze vraag:

‘Wat is het verschil tussen therapie en coaching?’

Ik denk dat veel coaches er zomaar vanuit gaan dat het verschil gekend is, dus om die reden ben ik dankbaar dat iemand de vraag stelt. Merci, Christelle. So here I go. Een coach is geen therapeut. En andersom. Een coach is opgeleid tot het stellen van de juiste vragen. Via vraagstelling komt de klant tot inzicht. Aan de hand van het antwoord dat hij/zij geeft, kun je als coach verder verdiepen op de inhoud of op het proces. De klant kiest ten alle tijden zelf haar agenda in samenspraak met haar coach. Eigenlijk ga je samen op reis om van punt A naar punt B te geraken met de spreekwoordelijke shot onder je kont. Je coach faciliteert het proces en staat naast je aan de zijlijn. Net zoals een voetbalcoach of moderne cheerleader kijkt je coach naar vandaag en morgen. Dat ligt bij therapie iets anders.

Een therapeut is eerder opgeleid om in het verleden te kijken. Vanwaar komt het dat jij je zo voelt? Deze vorm van graven in het verleden kan helend zijn alvorens je bij een coach terecht komt. En al helemaal als je houdt van het herhaaldelijk delen van je gevoel en/of probleem.Ik zeg altijd: wil je vooruit? Ga dan op zoek naar de juiste coach.Wil je kijken naar vanwaar iets komt? Hoe het ontstaat en hou je graag halt bij de dingen? Voor langere tijd? Dan is therapie echt iets voor jou! Wat je vooral moet onthouden is het feit dat als jij oprecht gelooft dat die iemand jou vooruit kan helpen, dat dit voor jou de juiste weg is.Tegenwoordig is er een groot wantrouwen/kloof ontstaan tussen mensen om zich te laten helpen. De zoektocht naar geluk, liefde, warmte en groei start altijd vanuit vol vertrouwen.

Bij mij is het zo dat mijn klanten het verschil vanaf sessie 1 mogen ervaren via een gratis kennismakingsgesprek. Wat zo’n kennismakingsgesprek inhoudt? Dat vertel ik een volgende keer.😊

Wil je graag kennis maken met mij? Stuur me gerust een bericht via https://ellensomers.be/contact/